Kok

Bistronagerechten

80 lestijden - Contactonderwijs

  • woensdag van 18:30 tot 22:10
  • 120 EUR (excl. kosten)
  • 29 jan 2025 - 18 juni 2025


MDWDVZZ
VM
NM
AV     
Waar?

Je verwerft een grondige kennis van de grondstoffen zoals suikers, eieren, rijsmiddelen, chocolade, bindmiddelen, room, smaakmakers, en je leert vooral ook mooie decoratie- en dresseertechnieken toepassen!

Een greep uit de nagerechten die je leert bereiden:

- Truffels

- Dame blanche

- Parfait / limoen / aardbeiencoulis / speculaascrumble / vers fruit

- Pannenkoeken / vanille ijs / ganache / slagroom

- Sabayon

- Cake / chocolade / appel

- Tiramisu / passievruchten / frambozen

- Dessertkoekjes

- Chocolade mousse

- Frangipanetaart

- Soezen / éclairs / crème patissière

Keukenmedewerker

  • eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lt
  • eenvoudige visgerechten 40lt
  • eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
  • eenvoudige nagerechten

Hulpkok

  • bistrogerechten met vlees en gevogelte
  • bistrogerechten met vis
  • bistrogerechten met groenten en kruiden
  • bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten

Kok

  • restaurant à la carte
  • restaurant à la carte en keukenorganisatie
  • restaurant à la carte en keukenbeheer

In deze module leer je bistronagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief de voorraden beheren.

Gespreide evaluatie en feedback

Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.

De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Inschrijvingsgeld Prijs
120 EUR (*)
Extra kosten Aantal Eenheidsprijs Prijs
Cursusgeld + ingrediënten (verplichte aankoop) 1 153,00 EUR 153,00 EUR
* Mogelijke kortingen

* Lessenrooster is onderhevig aan eventuele wijzigingen.

Weekdag Datum Contactles Afstandsles Buitenschools Van Tot
woensdag29/01/202518:3022:10
woensdag05/02/202518:3022:10
woensdag12/02/202518:3022:10
woensdag19/02/202518:3022:10
woensdag26/02/202518:3022:10
woensdag12/03/202518:3022:10
woensdag19/03/202518:3022:10
woensdag26/03/202518:3022:10
woensdag02/04/202518:3022:10
woensdag23/04/202518:3022:10
woensdag30/04/202518:3022:10
woensdag07/05/202518:3022:10
woensdag14/05/202518:3022:10
woensdag21/05/202518:3022:10
woensdag28/05/202518:3022:10
woensdag04/06/202518:3022:10
woensdag11/06/202518:3022:10
woensdag18/06/202518:3022:10

Toegang tot online cursus

De logingegeven die je nodig hebt voor deze cursus, zullen de eerstvolgende werkdag na je inschrijving ter beschikking zijn.
Je zal via mail verwittigd worden.